2016. ápr 29.

10 új „Must Go” hely Egerben, amiről mindenkinek tudni kell!

írta: Hello Tourist
10 új „Must Go” hely Egerben, amiről mindenkinek tudni kell!

Eger sosem volt egy álmos kisváros, de időnként azért egy ennyire felkapott turisztikai hely is le tud lassulni. Az elmúlt néhány évben azonban mintha nagyobb sebességre kapcsolt volna vendéglátás területén. A tradicionális vendéglátás mellett ugyanis olyan teljesen új, bátor és trendi helyek nyitottak, amelyeket Eger hírnevétől függetlenül, önmagukért is érdemes meglátogatni. Ahogyan nemrég az egyik országos híroldal is rácsodálkozott: Egerbe nem csak a vár miatt érdemes jönni.

12376783_1574988879390279_2105088316816463918_n.jpg

1. Fúzió Borbár

Tegyük rendbe a dolgokat! A Fúzió Borbár ma már nem csak a legendás borász, Gál Tibor nevéről szól, hiszen fia, Gál Titi keze alatt a Fúzió Borbár Eger borszakmai boszorkánykonyhájává vált, ahonnan rendre pattannak ki újabb és újabb szuper ötletek, rendezvények, Eger arculatát újra író gondolatok. Ez a hely az egri borásztársadalom szívévé vált. Izgalmas, lüktető élet, a weinlover társadalom origópontja Eger belvárosában a Csiky Sándor utcában.

13077022_1600000523555781_2072975617750589984_n.jpg

 

2. Kissziget Cafe

Az egykori Depresszó Kávézó Csernus doktor kiválásával lett Kissziget. Peti a tulajdonos különleges figyelemmel és szerelemmel készíti a kávét. A hely népszerűségét jelzi, hogy reggelente a törzsvendégek már jelenléti ívet vezetnek. A klasszikus kávéházi élet XXI. századi feltámadásának lehetünk itt tanúi, ahol megtudhatjuk a legfrissebb helyi pletykákat.

3. Zuzmó

A Street Food egri érseke a vár alatt. Hangulatos kis kert, BBQ forradalom, és egy meghökkentő név. Biztosan nem food elfelejteni.

4. Pláne A Konyha

Eger gasztronómiai üdvöskéje, aki azonnal a legjobb akar lenni. Ekler Viktort nem kell bemutatni a gasztronómia szerelmeseinek. A sztárséf Egerbe helyezte át főhadiszállását, és máris a csúcsra tör. Igazi kúl hely. Na Pláne! De ha ez sem elég, kukkants csak be az étterem hátsó termében szerényen megbúvó KétBea cukrászműhelybe! Lesz ám meglepi!

13082543_1701606686761674_7969089523012189039_n.jpg

5. Különjárat

Itt minden szigorúan Vegán. De nehogy azt higgyük, hogy ez csak a húsevők büntetését jelenti, a Különjárat fogásai a legmagasabb színvonalú gasztronómiát teremtik meg a Bazilika mellett, gyönyörű tálalásban, csak itt a zsír helyett magok, a hús helyett virágszirmok díszítik az ínycsiklandó fogásokat. Csak ökosan!

6. Brancs

Igazi relax kávézó a Gárdonyi Emlékház kertjében, két angyali tulajdonos lány (Kata, és Adél) kezelésében vált varázslatos hellyé, akik megteremtették a hely semmivel össze nem hasonlítható szellemét. Rendszeres programok, unplugged koncertek, remek bulik. Vigyázat, függőséget okoz, és nem ereszt!

7. Macok Borbár és Étterem

Mit lehet mondani az Eger rendre legjobb éttermének kikiáltott helyéről? Aki ilyen cím birtokosa, az nem hibázhat, elvárjuk tőle a csúcsgasztronómiai teljesítményt, és nem is okoz csalódást, annál több meglepetést. A vár ostromát csak igényesen, jóllakottan szabad indítani.

8. Bar Italia

A legújabb olasz étterem Egerben a Dobó téren. Azt mondják a Dobó téren nem lehet hibázni, talán pont ezért nyitott több étterem is egyszerre a megújult Dobó térre. Ez viszont fokozza a versenyt. A Bár Italia bátran beleállt a küzdelembe fiatalos, olaszosan laza látványkonyhájával, és minden szempontból nyitott éttermével.

9. Ízes Gofri

Csak így egyszerűen? Emlékeznek még, a nyolcvanas évek végén milyen hosszú sorok kígyóztak a gofri sütők ablakai előtt? A Végvári Vitézek terén most olyan Gofris nyitott, ahol újra megtapasztalhatják ezt az „akarom” érzést. Régen nem találkozhattunk olyan, a vendéget tiszta szívből imádó, kedvességben csillagos ötös vendéglátóssal, mint ez a gofris srác, aki ezerféle gofrival és csudafinom szörpökkel csinál nagy üzletet Eger legújabb díszterén.

10. Csak A Most!

Nomen Est Omen. Itt nem számít semmi, csak a most, a carpe diem érzés. Csendes, eldugott kis hipszter hely a Bajcsy Zsilinszky tömbbelsőben. Tessék csak utána olvasnia TripAdvisor értékeléseiben! Felfedezésre vár!

 

Szólj hozzá

eger