2016. feb 11.

A sörivók KEDVENCE, és más sörök és sültek

írta: Hello Tourist
A sörivók KEDVENCE, és más sörök és sültek

 A HBH söröző, Eger első bajor sörháza, még a rendszerváltás előtti vendéglátó nagyvállalatok egyik bátor próbálkozásából született. Akkoriban még helyben főzték a sört a látványfőzdében. Ma már a kézműves sörök reneszánszát éljük, de a helyben készült nagy mennyiség helyett a változatosság került előtérbe a minőséggel párosítva. Egy ilyen helyen teljesen természetes, hogy megjelentek a sörhöz igazán illő sültek, sörkorcsolyák, férfias ételek.

Az egyik legnépszerűbb fogás a sörivók kedvence, amelyet az új tulajdonosok a korábban szokásos karaj helyett tarjából sou vide eljárással készítenek, hogy puhább, kellemesebb és egyenletesen kiváló minőségű legyen. Emellett népszerű választás a sörök mellé a csülök, amely igényel némi kapaszkodást, már csak a elfogyasztandó mennyiség miatt is. Lehet, hogy hamarosan kis házi bajnokságot is ki lehet írni, ki bírja elfogyasztani a ház legnagyobb fogását?

Ne felejtsük el a csudapofa marhapofát sem, amely különösen ízletes, zamatos volta miatt visszakövetelte magát az étlapra. A báránylapocka egészben, göngyölve sütve idényjellegű körettel kísérve klasszikus tétel, a BBQ pedig, amelyik negyed oldalasból készül, most kezdi igazán meghódítani az óhazát.

És mit keres a hamburger egy elegáns étterem menüjén? A választ következő bejegyzésünkben tálaljuk.

 

Szólj hozzá

eger